2009. december 18., péntek

Van remény hogy az orrom kisebb lesz?

Kérdés: "Négy és fél hónapja volt az orrműtétem. Nem igazán vagyok boldog a műtét eredményével, az orrom egyáltalán nem olyan mint amilyen reméltem hogy lesz. Legközelebb februárban látom a sebészem. Más sebészektől hallott tanácsok ezen az oldalon rengeteget segítenek. Tudom hogy mindenki azt mondja hogy a valódi eredmények egy év múlva lesznek láthatóak. Kisebbnek fogom látni az orromat?

Még mindig kiss érzékeny és duzzadt az orrcimpáimon belüli hártya. Összességében nagyon jól gyógyulok. Van remény arra hogy az orrom kontúrja és külseje kisebbnek fog látszani? Köszönöm előre is!"

William Portuese - Plasztikai sebész Seattle-ből:

"A teljes gyógyulás egy évet vesz igénybe. Néhány tanulmány alapján további összehúzódás és gyógyulás várható az orrműtétet követő kettő - öt év során. Ugyanakkor, a későbbi periódus változásai hajszálnyiak. Az orrod kisebbé fog válni a negyedik és a tizenkettedik hónap során. Az orr belülről, kívűlről, és különösen az orrcsúcsnál érzékeny marad a műtétet követő első hat hónap során."

Richard P. Rand - Plasztikai sebész Seattle-ből:

"2 évig nem fogod látni a végső eredményeket ámbár most valószínűleg már láthatod az eredmények 90%-át. A legjobb amit tehetsz ha adsz a természetnek időt hogy a legjobban gyógyítani tudjon. Az egyetlen ok egy korai revízióra csak az lehetne ha egyértelműen valami rosszul sült volna el, ami nem hangzik úgy hogy a te esetedben eképpen lenne."

Toby G. Mayer - Arcplasztikai sebész Beverly Hills-ből:

"A duzzanatoknak legalább egy év szükséges a felszívódásukhoz, illetve két év azoknak a pácienseknek akiknek vastag bőrük van. Élvezd az eredményeket abban a tudatban hogy minden hónapban egyre jobbak lesznek."

Andres Campbell - Arcplasztikai sebész Milwaukee-ből:

"Bár az orrplasztikai műtétből való gyógyulás hosszadalmas időt vesz igénybe, én általában azt látom hogy a duzzanatok legjava az első egy-két hónap során lemegy. A duzzanatok maradéka az elkövetkezendő tizenegynéhány hónap során fog felszívódni. Ugyanakkor azoknál a pácienseknél akiknek nagyon nagy orruk van, vastag bőrrel kombinálva, a folyamat két évet is igénybe vehet. Valamint, amit említettél hogy az orrodon belüli ártya duzzadt, feltételezem hogy még rengeteg gyógyulásra van szükséged. Azoknak a pácienseknek akik lassabban gyógyulnak, vagy a duzzanatok lassaban szívódnak fel, be szoktam fecskendezni a duzzadt területekre egy kis mennyiségű szteroidot (10mg/ml Kenalog-ot) hogy elősegítsem a duzzanatok gyorsabb felszívódását. Gyakorta a páciensek az injekció beadását követő néhány napon belül látják a különbséget.

Valamint, nem említetted hogy elsődleges vagy másodlagos orrműtéted volt, de a másodlgos orrműtétek jóval több gyógyulási időt vesznek igénybe mint az elsődlegesek. Végeredményben, igen, az orrodnak még mindig van esélye hogy kisebbnek fog kinézni több kontúrral, csak légy türelmes és folytasd az ellenőrző látogatásokat a sebészednél."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése