2009. december 9., szerda

Információ az orrplasztika korrekciós műtétről

Az orrplasztika egy gyakran javított műtét tipus. Ez különösen igaz azokra az emberekre akik az életük későbbi felén néznek orrplasztika után.

Azt kérded miért van ez így? Az orrplasztika egy tipus-változtató műtét, ami azt jelenti hogy lényegesen megváltoztathatja az egész megjelenésedet. Ha az elméd képtelen elfogadni az új külsőd, függetlenül attól hogy a barátaid vagy a családod szerint ez egy csodálatos változás, akkor nem fogod tudni megszokni és nem fogod szeretni. Talán korrekciós műtét után fogsz nézni akkor is ha a probléma csak annyi hogy nem tudod megszokni az új orrodat.

Nagyon megszokottá válik ugyanazt az arcot látni a tükörben éveken át. Az orrplasztika nem egy megfiatalító műtét mivel teljesen megváltoztatja az arc képét, miközben egy arcfiatalító műtét csak az arcot változtatja meg egy kicsit. Számos hónapba teljes amíg valaki megszokja az új orrát. Valamint, az első év során az orr folyamatosan tovább változik, ígyhát nem láthatod a végső eredményt néhány hónap elteltével.

A változás jobban befolyásol mint ahogy az arcodat látod. Az orrod talán még "viccesnek" is hathat ahogy megmosod az arcodat. A kezeid még mindig a régi arcodhoz vannak szokva és nem ismerik az újat. Gyakran, amikor egy páciens futólag megpillantja magát egy tükörben nem elégedett. Ezért néz számos ember javítás után egy orrplasztikai korrekciós műtét keretében.

Természetesen, sokszor az orrnak nincs szüksége további javításra. Még a legjobb orrműtétre specializálódott sebészek sem tudják befolyásolni hogyan gyógyul a szervezet és időnként ez eltorzíthatja a végső eredményeket. És természetesen, létezik néhány kevésbé csodálatos sebész is.

Sajnos, ha egy jó eredményt nem sikerült elérni elősre, ez még nehezebb lehet egy második orrplasztika során. A korrekciós (gyakran másodlagosnak is nevezett) orrplasztika rendkívűl összetett mivel a test sebesedett szöveteketet tartalmaz, vagy mert túl sok szövet lett eltávolítva és semmi sem maradt egy korrekcióhoz. Léteznek sebészek akik korrekcióra specializálódtak, olyan orrokra amiken már műtéteket végeztek előzőleg. Ha már kétszer volt rossz tapasztalatod orrműtétet követően, akkor egy orrműtét korrekció specialista után kell nézned. Minél több orrműtétet végeznek el rajtad, annál nehezebb a korrekció, függetlenül a korrekciót végző sebész tudásától.

A korrekciós orrplasztika során talán anyagot kell az orrodhoz adni. Porcok, vagy akár implantok átültetése segíthet, ahol a szövetek tévesen lettek eltávolítva az eredeti orrműtét során.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése