2009. december 18., péntek

Az orrműtétről

A tökéletes orra vadászol? Ha az orrműtét gondolatával kacérkodsz, az alábbi dolgokat kell tudnod.

Az orrod meglehetősen (vagy nem annyira) az arcod középpontja, és ha túl nagy, púpos vagy krumpli, elvonhatja az amúgy vonzó tulajdonságok elől a figyelmet. Itt van hogy tudhatod meg hogy alkalmas jelölt vagy-e egy orrműtétre.

Biztosan szükségem van orrműtétre?

Először is, meg kell értened hogy vita nélkül te vagy a legalkalmasabb személy ennek a kérdésnek a megválaszolására. Nem csak azért, mert milliószor láttad már a tükörképedet, de mentálisan felerősíted az arcod és a tested minden tökéletlenségét. Az orrodon lévő púp ami annyira feltűnő neked talán láthatatlan mások számára, beleértve a legjobb barátaidat is. Ígyhát kérj ki néhány őszinte véleményt mielőtt aláveted magad a műtétnek és ne feledd hogy amit te talán csúnyának látsz gyakran mások számára észrevehetetlen. Mindazonáltal kisebb tökéletlenségek az orrodban akár a szexepiled is lehetnek!

Ha évek óta zavar a orrod, ha folyamatosan szorongsz miatta és befolyásolja a magabiztosságod, akkor talán elgondolkozhatsz egy orrműtéten.

Jó egészségben vagy?

Szükségtelen mondani, bizonyos egészségügyi problémák nem teszik lehetővé a műtétet. Egészségesnek kell lenned mielőtt a műtétre sor kerül.

Pszichológiailag stabil vagy?

Az orrműtétnek érzelmi vetülete is lehet. A műtét eredménye nem lesz azonnali. Duzzanataid lesznek, és foltok az arcodon. A duzzanatok néhány hét alatt lemennek. Addig is egész biztosan rosszabbul fogsz kinézni a műtétet követő hetekben. Hónapokba is telhet amíg felépülsz és élvezni tudod az új orrodat! Ha valaki mentálisan nem erős, depresszióssá válhat amint a tükörben lévő képét napról napra csak rosszabbnak látja.

Valós elvárásaid vannak?

Gyakorta, amikor valaki átesik egy orrműtéten, évekig rágódik rajta hogy alávesse-e magát a műtétnek. Ezáltal az elvárások borzasztó magasra emelkednek. Ne feledd, az életed nem fog megváltozni egy orrműtétet követően. Valójában a legtöbb ember észre sem fogja venni hogy orrműtéted volt! Ehhez még add hozzá hogy a felépülési idő lassú, fájdalmas és kényelmetlen, és nagy eséllyel csalódott és depressziós leszel a műtét után.

Megéri az eredményért kockáztatni?

A műtétet nem szabad félvállról venni. Az orrplasztikával kapcsolatban kevés kockázat léphet fel, de bizonyosodj meg róla hogy az előnyök magasabbak ezeknél a kockázatoknál. Valószínűleg pirosodni fog az arcod, és néha ezek a piros pöttyök véglegesek maradnak. Ugyanakkor sminkkel ezeket el tudod tüntetni. Sok ember esküszik rá hogy inkább egy kis pirosodást vállal mint egy csúnya orrot. Mások allergiára való érzékenységük fokozódására, orrfolyásra, és az altatás mellékhatásaira panaszkodnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése