2009. december 16., szerda

Egy fórumozó véleménye egy orrműtét utáni 5 hetes orról

Az alábbi vélemény eredetije Johanna felépülési naplójában olvasható:

#15 hozzászólás:

"Johanna te egy szép fiatal lány vagy akinek nincs oka a depresszióra, mivel az orrod csak javulni fog. A megjelenésed normális 4-5 hetes műtét utáni állapotot tekintve. Nem győzöm elégszer hangsúlyozni hogy mennyire fontos, amit az orvosok nem reklámoznak, hogy a műtét után az orrod 12-24 hónapon át fog folyamatosan javulni. Visszamaradó duzzanatok még a legegyszerűbb orrplasztika után is minimum 9 hónapig jelen lesznek, a tiédhez hasonló összetett esetekben pedig 18-24 hónapot tételezek fel előre. A többség meg lesz győződve róla hogy mindkét oldalon normálisnak kezd majd kinézni ahol most a duzzanatok vannak nagyjából a harmadik hónap környékén. A visszamaradó duzzanatok 10-15%-a elhanyagolható lesz, de te észre fogod venni a pozitív változást ahogy felszívódik. Ezután esztétikusan folyamatosan javulni fog, ahogy én hívom a "puffadt effekt", ami alapvetően azt jelenti, hogy az orrod eseleg "pufóknak", "puffadtnak" fog tűnni a műtét utáni első néhány hónapban. Ez a helyzet minden orrműtt után mivel a duzzanat összegyűlik az orr aljában az orrcsúcsnál és az orrlyukaknál, egy mesterségesen megnagyobbított érzést kölcsönözve. Amint említetted, a durva New Yorki hideg nem tesz jót.

Tudod hogy milyen technikát alkalmazott az orvosod a szeptumon? A fájdalomnak minimálisnak kell lennie azon a területen és a javának 2-3 hónapon belül el kell tűnnie. A tünetek amiket leírtál teljesen normálisak. Kérlek tartsd fejben hogy csak 5 héttel vagy a műtét után. Megígérem hogy ez egy felfelé tartó menet lesz innentől kezve és a legkeményebb harc a műtét utáni 2 hét volt."

#22 hozzászólás:

"Igen Johanna az orr általában merevnek érződik amíg a duzzadás jelen van. Ugyanakkor férfiaknál akiknél erősebb porcokkal kell dolgozni, nem szokatlan hogy az orrcsúcs a műtét utáni teljes gyógyulást követően is merevebb marad. Én ezt leggyakrabban férfiaknál láttam előfordulni és emiatt nem kell aggódni, ez csak ahogy a sebes szövet formálódik.

Igen, a legtöbb plasztikai sebész úgy tűnik lekicsinyíti a gyógyulási folyamatot, még a legjobbak is. Kívánom hogy az orvosi közösség tisztábban fogalmazzon a gyógyulási folyamatot illetően, mivel az orrplasztika egy igen összetett eljárás. Ismerek olyan Beverly Hills-i sztársebészeket akik azt mondják a pácienseiknek, és talán el is hiszik maguknak is, hogy zárt orrplasztikánál a duzzanatok 90%-a hat hét alatt lemegy. Vagy azt mondják hogy 95%-a a duzzanatnak 2-3 hét alatt lemehet egy áll implant behelyezése után, ami abszurd. A pozitív az, hogy minden egyes nappal az orrod egyre jobb és jobb lesz. Az orrod teljesen másképpen fog kinézni hat hónappal a műtétet követően mint két hónappal a műtét után. Nagyjából Június-Júliusra tenném amikor igazából látni fogod mire gondolok. Emlékezz: mind funkcionalitásban, mint esztétikailag csak jobb és jobb lesz."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése